Rockstar Games stopt samenwerking Team Bondi

wc-eend

Pas geleden kwamen enkele ex-werknemers van Team Bondi uit de kast met verhalen over hun ex-werkgever. Deze verhalen gaven aan dat werkweken van zestig tot tachtig uur normaal waren en je soms gevraagd werd nog meer uren te draaien. Daarnaast was de baas, Brendan MacNamara, nou ook niet de vriendelijkste van het stel.

Ex-werknemers en verschillende bronnen hebben nu aangegeven dat Rockstar Games zo ontevreden was over de situatie van Team Bondi dat ze geen games meer van de ontwikkelaar gaan uitgeven. Volgens één van de bronnen zou zonder Rockstar Games het bedrijf, Team Bondi, jaren geleden over de kop zijn gegaan.

Deze uitspraken komen na uitgelekte e-mails tussen Brendan McNamara en de directie van Rockstar Games. De laatste twee jaar van de ontwikkeling verliepen al moeizaam omdat Rockstar Games zich steeds meer ging bemoeien met het ontwikkelproces. De directie en het management van Team Bondi kon dit niet waarderen maar Rockstar Games was het niet eens met beslissingen die Team Bondi maakte.

Deze situatie zou goed kunnen betekenen dat er geen L.A. Noire deel twee zal gaan komen of Rockstar Games zal een nieuwe ontwikkelaar moeten zoeken. We houden jullie op de hoogte.