[Tour] DerMeisters Tour-feitje van de dag

Niels (DerMeister)

Tijdens de Tour de France zal DerMeister, Eindredacteur van FOK!sport, elke dag een feitje naar buiten brengen over de etappe die verreden zal worden of over een andere gebeurtenis uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk.

De oudste renner uit het peloton is dit jaar Jens Voigt. De Duitse renner, die in dienst rijdt van Team Leopard-Trek, was bij aanvang van de Tour de France 39 jaar en 290 dagen. Op de tweede plaats staat de Amerikaan Chris Horner. De coureur van RadioShack was 39 jaar en 254 dagen. George Hincapie vinden we terug op plek drie. De Amerikaan, met zestien deelnames de meest ervaren coureur uit het peloton, was voor aanvang van de Tour 38 jaar en zes dagen.

Anthony Delaplace, rijdend voor Saur-Sojasun, mag zich de benjamin van het peloton noemen. Met 21 jaar en 294 dagen was de Fransman voor de start van de eerste etappe de jongste renner die dit jaar de Tour de France rijdt. Zijn landgenoot Arhur Vichot staat op de tweede plaats. De coureur van Française des Jeux was voor aanvang van de Tour 22 jaar en 218 dagen. Op plek drie staat de Amerikaan Tejay Van Garderen. De coureur van HTC-Highroad was voor de start van de eerste etappe 22 jaar en 324 dagen. Onze landgenoot Wout Poels staat op plek tien. De renner van Vacansoleil was voor de start 23 jaar en 274 dagen oud.