Verdachte Amber Alert-zaak langer vast

Redactie

De 32-jarige man bij wie vrijdagnacht een 17-jarig zwakbegaafd vermist meisje werd gevonden, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Dordrecht heeft het voorarrest van de man uit de gemeente Noordoostpolder dinsdag met veertien dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De politie gaf vrijdagavond een Amber Alert uit om landelijk aandacht te vragen voor de vermissing van het meisje uit Hardinxveld-Giessendam. Het OM kondigde maandag aan de man voor te geleiden voor misbruik en onttrekking van het meisje aan het ouderlijk gezag.

Het meisje heeft geen aangifte gedaan. Haar vader verklaarde maandag in het AD dat ze niet opnieuw lichamelijk onderzocht wil worden. Ze zou eerder zijn aangerand door mannen uit haar buurt die haar hadden gedrogeerd, maar die zaak strandde bij gebrek aan bewijs.

Het meisje was vermist sinds ze haar stageplek donderdagmiddag had verlaten. Daar had ze aangekondigd dat ze bij een vriend ging logeren. De verdachte zou via Hyves contact met haar hebben gelegd. Via haar computer wist de politie te achterhalen bij wie ze was.