[Tour] Gesink hekelt slotklim in Bretagne

Peterselieman

Robert Gesink verloor vandaag in de vierde etappe van de Tour de France acht seconden op enkele favorieten. De Nederlander kon op de steile explosieve slotklim Mûr-de-Bretagne net niet mee met het eerste groepje en hekelde de finish van vandaag dan ook.

"Een pokkeding," zei Gesink dan ook na afloop. "Ik werd goed afgezet door Bauke (Mollema red.), maar eigenlijk is deze klim net iets te steil voor mij. Net wat te explosief. Ik hou meer van de langere klimmen. Dit zijn de ergste die er zijn. Ik ben niet supertevreden, maar ik verlies ook niet heel veel tijd. Jammer, maar geen schande."

De Rabobank-renner had niet veel problemen met het tijdverlies, omdat het echte klimwerk nog moet volgen. "We moeten nog effe hè? Het was een pittige dag met slecht weer en veel kleine rotweggetjes. Dit was een eerste echte krachtmeting, toch een belangrijk moment. Het weer was even een omslag. Ik hoop dat het de komende dagen meevalt..." Ondanks het tijdverlies klom Gesink naar de zeventiende plaats in het algemeen klassement op twintig seconden van klassementsleider Thor Hushovd.