[Tour] Cavendish kwaad op jury en Feillu

Olga Kroeders

Mark Cavendish was na afloop van de eerste massasprint in de Tour de France niet te genieten. De Brit kwam in de straten van Redon niet verder dan de vijfde plaats. Bovendien werd hij gediskwalificeerd bij de tussensprint, wat hem veel punten kost in de strijd om de groene trui.

De jury bestrafte Cavendish voor een duwtje met zijn hoofd richting geletruidrager Thor Hushovd, die eveneens uit de uitslag van de tussensprint werd geschrapt. "Kom er net achter dat Thor en ik zijn gediskwalificeerd. Serieus geen idee waarom", klaagde de renner van HTC, die nu in het klassement om de groene trui slechts negende staat, via Twitter.

Ook Romain Feillu kon in de ogen van Cavendish geen goed doen. De Franse renner van Vacansoleil verpeste volgens de Brit tijdens de massasprint zijn kansen op de overwinning. "Ik vocht met Rojas voor de beste positie bij de laatste bocht totdat kamikaze Feillu plotseling voorbij kwam vliegen."

Cavendish bleef maar ternauwernood overeind. "Daarbij verloor ik veertig meter en al mijn snelheid. Dat ik nog zo dichtbij kom, laat zien dat de vorm goed is." Daar hoopt de winnaar van vijftien touretappes de komende dagen van te profiteren. "Al zullen sommigen me wel weer afschrijven. Maar dat zijn dan wel erg domme mensen."


Cavendish kwaad op jury en Feillu (Foto: Novum)