Man loopt 4 jaar met aansteker in maag

Djeez

Kroatische artsen hebben iets opmerkelijks verwijderd uit de maag van een 48-jarige man. De Kroaat bleek een aansteker in zijn maag te hebben. De beste man bleek het voorwerp ongeveer 4 jaar geleden te hebben ingeslikt.

De patiënt blijkt een ex-gevangene te zijn. Tijdens zijn celstraf slikte hij geregeld de gekste voorwerpen door om maar een excuus te hebben de bajes te verlaten. Bij het inslikken van de aansteker had hij echter pech. De artsen vonden het namelijk niet ernstig genoeg om hem te laten opnemen in een ziekenhuis.

Derhalve bleef het kleinood bijna 50 maanden in zijn ingewanden zitten. Eenmaal vrijgelaten bleef hij echter wel last houden van de aansteker, dus besloot hij zich maar eens tot een dokter te wenden. Artsen in de havenstad Split hebben het voorwerp vrij eenvoudig uit de maag van de arme man gevist. Door middel van endoscopie bleek het mogelijk voor dokter Gordana Trgo om de aansteker te verwijderen. Het is echter niet bekend of men er nog een peuk mee heeft kunnen aansteken.