Schade gelekte Gears of War valt mee

Redactie

De uitgelekte versie van Gears of War 3, die zondag op internet verscheen, blijkt beperkt speelbaar te zijn. Enkel speciale Xbox 360-spelcomputers die bij de productie van games worden gebruikt, kunnen de game afspelen. Dat schrijft de website Gamespot. Als gevolg valt de schade voor gamestudio Epic Games flink mee.

Met slechts een kleine vijfhonderd downloads op Torrent-websites als The Piratebay en Isohunt is de gelekte versie allesbehalve populair. Aangezien de langverwachte game pas over twee maanden in de winkel ligt, zou een volledig werkende gelekte versie een miljoenenstrop voor de gamestudio betekenen.

Het komt vaker voor dat games voortijdig uitlekken. Begin dit jaar lekte de volledige versie van het schietspel Crysis 2 meer dan een maand voor release uit. Uitgever Electronic Arts riep toen gamers op om de illegale versie links te laten liggen.

Gears of War is uitgegroeid tot een van de populairdere gameseries van dit moment. Binnen de reeks zijn grofweg acht miljoen spellen verkocht. Gears of War 3 ligt vanaf 15 november in de winkel voor de Xbox 360.


Schade gelekte Gears of War valt mee