FC Twente denkt aan nieuwe shirtsponsor

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente wil definitief aanhaken bij de Nederlandse top. Om dit te bereiken zal de club meer inkomsten uit sponsoring moeten genereren, aldus marketeer Frank van den Wall Bake.

Tegenover Twente@ctueel laat Van den Wall Bake weten dat FC Twente momenteel nog een flinke achterstand heeft op bijvoorbeeld Ajax. "Ajax is een instituut dat goed staat aangeschreven, waardoor bedrijven daar voor veel geld hun naam aan willen verbinden."

Volgens de deskundige kan FC Twente veel meer krijgen dan de huidige 1,2 miljoen euro die shirtsponsor Arke momenteel betaalt. "Door de goede recente prestaties en het solide financiële beleid dat Joop Munsterman bij FC Twente voert, gaat daar zoveel vertrouwen vanuit dat sponsoring van het Tukkershirt veel meer waard is dan 1,2 miljoen euro."

De club uit Enschede veranderde al van kledingfabrikant en het zal niet lang duren voordat ook de shirtsponsor wisselt. "Het is dan ook voor de hand liggend dat naast Burda als kledingsponsor ook Emirates als shirtsponsor in beeld komt voor FC Twente." Deze twee bedrijven komen uit het Midden-Oosten, waardoor de link snel gelegd is.