Virgin gaat samenwerken met McLaren

Peterselieman

Marussia Virgin Racing gaat bij de ontwikkeling van haar Formule 1-bolide samenwerken met McLaren. Vandaag werd bekend gemaakt dat Virgin niet alleen gebruik mag maken van de windtunnel en de simulator in Woking, maar ook dat het personeel van beide renstallen samen zal gaan werken.

"We hebben het seizoen tot dusver grondig geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we een paar flinke stappen moeten maken, als we onze doelen willen bereiken. Ik ben blij dat we op korte termijn al het nodige hebben weten te realiseren. Hierdoor kunnen we meteen beginnen met het boeken van vooruitgang. Ik weet zeker dat de samenwerking met McLaren voor een paar beduidende stappen voorwaarts zal zorgen," zei Virgin-directeur Andy Webb.

De samenwerking met een ander team was voor Virgin noodzakelijk geworden omdat eerder dit jaar hoofdontwerper Nick Wirth samen met zijn bedrijf Wirth Researches vanwege de tegenvallende resultaten aan de kant is geschoven. Daarom betrekt Virgin nu ook voor twee jaar een eigen faciliteit Banbury, waarna een gloednieuwe fabriek in gebruik zal worden genomen. Daarnaast zal de samenwerking met adviseur Pat Symonds worden voortgezet.