Vakantieuitgaven blijven ondanks crisis gelijk

Redactie

De economische crisis heeft er niet voor gezorgd dat Nederlanders minder aan hun vakanties uitgeven. Vorig jaar werd in totaal 15 miljard euro aan vakanties uitgegeven. Dat is vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van die 15 miljard ging 12 miljard naar vakanties in het buitenland. Ter vergelijking wijst het CBS er op dat Nederlanders vorig jaar bijna 25 miljard euro aan voedingsmiddelen uitgaven.

Bij elkaar gingen Nederlanders vorig jaar 36 miljoen keer op vakantie. Dat is goed voor ongeveer 278 miljoen overnachtingen in bijvoorbeeld hotels of op campings. Daarvan werden 94 miljoen nachten in Nederland doorgebracht. De populairste vakantiebestemmingen zijn de badplaatsen aan de Noordzee.

Frankrijk is met 32 miljoen overnachtingen nog altijd koploper als het gaat om lange vakanties in het buitenland. Daarna volgt Duitsland met ongeveer 18 miljoen overnachtingen. Duitsland wordt echter steeds populairder en komt steeds dichter bij Frankrijk.