Klagende Haye wil herkansing tegen Klitschko

donroyco

Zwaargewicht David Haye wil een herkansing tegen Wladimir Klitschko. De 30-jarige Britse bokser verloor zaterdagavond zijn wereldtitel van de bond WBA op punten aan de Oekraïner, maar weet die nederlaag na afloop aan een gebroken teen. "Als hij me al niet knock-out kan slaan op één been, hoe dan als ik wel fit ben", citeert de BBC.

Klitschko, die voor aanvang van het duel al in het bezit was van de wereldtitels van de bonden WBO en IBF, reageerde laconiek op de uitspraken van zijn tegenstander. "Als hij een herkansing wil sla ik hem zeker knock-out. Ik bepaal nu wat er gebeurt en ik ga eerst nadenken over mijn volgende stap", aldus de 35-jarige Dr. Steelhammer.

Haye kreeg veel kritiek van fans en kenners voor het excuus. Zowat de hele bokswereld vindt dat de Londenaar niet had moeten vechten als hij daadwerkelijk geblesseerd was. Naast de teenblessure klaagde de verliezer tevens over een slechte scheidsrechter.

Door de uitkomst van het gevecht is de hegemonie van de Klitschko-familie bij de zwaargewichten compleet. Broer Vitali heeft de wereldtitel van de andere belangrijke bond, de WBC, in handen. Beiden hebben altijd duidelijk gemaakt dat een broedergevecht geen optie is.