Rijkaard: "Hopelijk de start van iets moois"

donroyco

Frank Rijkaard werd dit weekend benoemd tot de nieuwe bondscoach van Saoedi-Arabië. De oefenmeester ondertekende een driejarig contract in het Midden-Oosten. Rijkaard krijgt de zware taak om zich met Saoedi-Arabië te kwalificeren voor het WK 2014 in Brazilië. De Nederlander was niet de eerste keuze van de voetbalbond.

De komst van Ricardo Gomes ging niet door, waarna Rijkaard in beeld kwam voor de positie. De coach zat sinds zijn ontslag bij Galatasaray in oktober zonder werkgever. Op zijn perspresentatie blikte hij kort vooruit op zijn werkzaamheden in Saoedi-Arabië. "We hebben onze doelen. We hopen dat de ondertekening van dit contract de start zal zijn van een succesvolle periode. Net als elke reis, begint het met de eerste stap. Die hebben we vandaag gemaakt. Vanaf nu kijken we vooruit."

De statistieken spreken niet in het voordeel van Rijkaard. De afgelopen 25 jaar versleet Saoedi-Arabië 34 bondscoaches. Rijkaard begint volgende week met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Koeweit en neemt het later deze maand op tegen Hong Kong in teken van de WK-kwalificatie.