Cech: "United neemt risico met De Gea"

Olga Kroeders

Manchester United haalde deze transferperiode David De Gea. De pas 20-jarige Spanjaard krijgt de zware taak Edwin van der Sar bij de Engelse landskampioen op te volgen.

Chelsea-doelman Petr Cech is er niet zeker van dat De Gea die hoge verwachtingen kan waarmaken. "Het voordeel voor Manchester United is dat ze een doelman hebben die pas twintig jaar is. Die kan lang mee", zegt Cech, die daar dus ook een grote kanttekening bijplaatst.

"Het is een enorme gok omdat De Gea nu aan de slag moet bij een succesvolle club die in het verleden goede doelmannen heeft gehad als Peter Schmeichel en Edwin van der Sar. Het wordt een hele opgave voor hem", aldus de Tsjechische doelman.

Cech liet zich ook nog uit over zijn eigen werkgever. Chelsea heeft sinds kort een nieuwe trainer, André Villas-Boas. De doelman hoopt dat het huwelijk tussen club en coach lang stand zal houden. "Hij is de jongste coach die we ooit gehad hebben. Als hij successen blijft boeken, kan hij hier over dertig jaar nog zitten. Laten we het hopen", aldus de sluitpost.