Nasri stuurt aan op vertrek bij Arsenal

Olga Kroeders

Samir Nasri lijkt zijn langste tijd gehad te hebben bij Arsenal. De Fransman geeft aan prijzen te willen winnen en ziet dat niet bij de Gunners gebeuren.

Nasri speelt sinds 2008 voor Arsenal, dat hem overnam van Olympique Marseille. Bij de Gunners ontwikkelde de Fransman zich tot een basisspeler en vooral afgelopen seizoen maakte hij veel indruk. Het wekte al de interesse op van Manchester City, Manchester United en Chelsea en in gesprek met The News Of The World laat Nasri weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Als je geen titels op je repetoir hebt staan, kun je ook niet meedingen om de Ballon D'Or (Gouden Bal red.). Ik kwam naar Engeland om trofeeën te winnen, want dat had ik nog niet eerder gedaan in mijn leven. We hebben allemaal onze uitdagingen nodig, om jezelf te blijven ontwikkelen en te testen."

Het gaat Nasri volgens eigen zeggen niet om het financiële aspect. "Ik zal nooit tekenen voor een club waar ik niet het voetbal kan spelen waar ik van houd, waar ik me niet gelukkig voel en waar ik alleen maar voor het geld speel. Ik ben hongerig voor titels en ik speel voetbal omdat ik van deze sport houd en ik wil de emotie van winnen voelen."