[Moto2] Marquez wint spannende race

Frank (franklop)

Marc Marquez heeft de Moto2 race tijdens de Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. In een spannende race op het circuit van Mugello bleef de Spanjaard Stefan Bradl en Bradley Smith voor.

In het begin van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier rijders met Marquez, Alex de Angelis, Bradl en Smith. De vier bleven lang in elkaars spoor en zagen halverwege Andrea Iannone aansluiten.

Het bleef stuivertje wisselen vooraan tussen de vijf rijders, al moesten Iannone en De Angelis drie ronden van het einde een gaatje laten naar Smith, Bradl en leider Marquez. Vooral Marquez en Smith gingen het gevecht met elkaar aan en wisselden enkele keren van positie. Ook Bradl liet zich niet ongemoeid en pakte in de slotronde de tweede plek af van Smith en ging op weg naar Marquez.

Het gat bleek echter te groot, waardoor Marquez de leuke race op zijn naam wist te schrijven. Bradl zijn voorsprong in het wereldkampioenschap blijft echter groot. De Duitser heeft 147 punten en dat zijn er 52 meer dan Marquez. Smith klom op naar de derde plaats met 79 punten.