Robinho: "Spijt van vertrek bij Real"

Olga Kroeders

De Braziliaan Robinho vertrok in 2008 van Real Madrid naar Manchester City. De manier waarop de aanvaller vertrok, doet hem nog altijd pijn.

Robinho geeft in een gesprek met Folha aan zich nooit echt gewaardeerd te hebben gevoeld bij De Koninklijke. Vooral toen Cristiano Ronaldo voor een recordbedrag overkwam van Manchester United, wist Robinho dat hij eieren voor zijn geld moest kiezen. Toch heeft hij nog altijd spijt van de manier waarop hij Real verving voor City.

"Ik heb in heel mijn loopbaan van twee dingen spijt. Als eerste mijn vertrek bij Santos en ten tweede mijn vertrek bij Real. Ik heb er geen spijt van dát ik wegging, maar de manier waarop alles ging. Maar het is nu allemaal gebeurd. In alles doe je ervaring op, ook in dit soort dingen."

Robinho reageert ook op Neymar, het grote talent van Brazilië. "Ik ben nu 27 jaar en Neymar negentien. Ik probeer hem advies te geven, zowel op als naast het veld. Europees voetbal is anders en veel sterker dan Braziliaans voetbal. Hij heeft niet heel veel tips nodig. Hij is geboren om te voetballen."