'Namen 'positieve' Mexicanen bekend'

Olga Kroeders

Volgens The Récord zijn de namen van de vier andere Mexicanen, die ook betrapt zijn op het gebruik van clenbuterol, bekendgemaakt.

Volgens het medium zou het gaan om Gerardo Torrado, Ángel Reyna, Ricardo Osorio en Jonathan Orozco. De Mexicaanse voetbalbond wil dit echter nog niet bevestigen. De krant meldt echter dat het een verklaring heeft onderschept van de UCLA, die meldt dat alle vier de spelers positief zijn getest op het middel. In de verklaring stond het volgende:

"Van alle spelers in bloedgroep A zijn er bij negen personen sporen van het verboden middel clenbuterol ontdekt. Daarvan hadden er vijf een positief, belastend resultaat. Vier andere spelers werden negatief getest op de aanwezigheid van de stof." Eerder werden er al vijf spelers positief getest op het gebruik van het verboden middel. Onder de 'daders' viel ook PSV'er Francisco Rodriguez.

De spelers in kwestie gaven aan niets te weten van het gebruik van het verboden middel, dat zich onder andere in sommigen soorten vlees bevindt. Clenbuterol vergroot de spiermassa. Mexico speelt aankomende dinsdag voor de Copa America tegen Chili.