Argentijnse hockeysters verslaan Nieuw-Zeeland

Olga Kroeders

Argentinië heeft het tweede duel in de finalepoule van de Champions Trophy gewonnen. De titelverdediger en wereldkampioen was met 3-2 te sterk voor Nieuw-Zeeland. De Argentijnse hockeyvrouwen weten na het duel tussen Nederland en Zuid-Korea of ze morgen de finale mogen spelen.

Argentinië begonnen overtuigend aan het duel met Nieuw-Zeeland. Agustina Soledad Garcia trof na veertien minuten doel voor Las Leonas. De 30-jarige aanvalster was ook bij het tweede doelpunt van Luciana Aymar betrokken, waarna Rocio Sanchez Moccia de derde treffer voor haar rekening nam.

Nieuw-Zeeland knokte zich echter terug in het duel en bracht de marge nog voor de rust terug tot twee doelpunten. Clarissa Eshuis was uit een strafcorner trefzeker. Ook na rust zette Nieuw-Zeeland de titelverdediger onder druk en dat leidde tot de treffer van Charlotte Harrison. Verder dan die twee doelpunten kwamen de Kiwi's echter niet.

Ondanks de zege is Argentinië nog niet zeker van een plek in de finale. De wereldkampioen moet wachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Nederland en Zuid-Korea die vanmiddag tegen elkaar spelen. Bij een gelijkspel tussen die landen is Argentinië, dat de laatste drie jaar de Champions Trophy won, uitgeschakeld.