Meer Mexicanen betrapt op clenbuterol

Peterselieman

Nog eens vier spelers van het Mexicaanse elftal hebben clenbuterol in hun bloed gehad. Hoofd medisch onderzoeker van de FIFA, Jiri Dvorak, maakte aan het Mexicaanse Televisa, zonder namen te noemen, het nieuws bekend. De waardes lagen in tegenstelling tot de vijf eerdere gevallen dit keer wel zo laag dat de tests negatief uitvielen, benadrukt Dvorak.

Gezien het aantal gevallen van één team, zei Dvorak dat hij perplex stond, en zei "dat het moeilijk was om voor te stellen dat praktisch een heel team van een ontwikkeld land als Mexico positieve tests zouden afleveren." Hij voegde eraan toe dat het erop leek dat het vlees vervuild was met de stof, en benadrukte dat het geen prestatiebevorderend middel is.

De vijf eerder betrapte spelers, waaronder PSV'er Maza Rodriguez, werden drie weken geleden vlak voor de Gold Cup uit het team gehaald. De Mexicaanse bond benadrukte dat het waarschijnlijk om vervuild vlees ging. De voorzitter van de Mexicaanse voetbalbond, Justino Compean, zei dat de resultaten van de nieuwe tests op de vijf eerdere spelers volgende week al bekend kunnen zijn.