Schoorel uitgeschakeld in Challenger

Olga Kroeders

Thomas Schoorel is uitgeschakeld in de kwartfinale van het Challengertoernooi van Braunschweig. De 22-jarige Amsterdammer dolf vrijdag op het Duitse gravel het onderspit tegen Lukas Rosol met 6-7 (5), 7-6 (7) en 1-6. De Tsjechische nummer 85 van de wereld neemt het in de halve finale op tegen landgenoot Jan Hajek.

Schoorel begon goed aan de partij en nam snel een break voorsprong. Rosol kwam echter op gelijke hoogte en liep zelfs uit naar een break voorsprong. Schoorel sleepte met een late break nog wel een tiebreak uit het vuur, maar verloor de set alsnog.

Ook in het tweede bedrijf nam de nummer 98 van de ATP-ranglijst een snelle voorsprong, maar opnieuw vocht de Tsjech zich terug en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was de Nederlander nipt te sterk. In de derde set leverde Schoorel, die dit jaar twee Challengers won, driemaal zijn opslag in en was hij kansloos.

Arantxa Rus bereikte in Italië wel de halve finales. De Monsterse versloeg de Kroatische Petra Martic op het ITF-toernooi in Cuneo met 6-3 en 7-5. In de halve eindstrijd treft zij de als vijfde geplaatste Mirjana Lucic, eveneens een Kroatische.