Model verrast door hoofdrol in Transformers 3

Redactie

Rosie Huntington-Whiteley had geen idee waar ze aan begon toen ze auditie deed voor Transformers: Dark of the Moon. "Ik dacht dat ik opging voor een bijrolletje", zegt het Engelse Victoria's Secret-model tegen de Britse krant The Mirror. De 24-jarige maakte haar acteerdebuut met een hoofdrol in een van de grootste zomerfilms van dit jaar.

"Ik had echt geen flauw benul waar ik toen mee bezig was, en volgens mij ging die auditie ook niet echt goed", gaat Huntington-Whiteley verder. "Maar een paar dagen later werd ik gebeld dat [producent] Michael Bay wilde dat ik Shia LaBeouf ontmoette." Twee audities en een paar weken later stond ze op de set.

Gelukkig ontving de cast en crew, die elkaar al van de twee vorige Transformers-films kende, haar met open armen. "Ik kwam doodnerveus binnen, maar binnen een paar uur rolden we al over de grond van het lachen."

Over de vraag wat ze moeilijker vindt, modellenwerk of acteren, is Rosie heel kort. "Acteren! Ik heb zeven maanden lang op hoge hakken moeten rennen. Ik ben nu een expert, maar iedereen op de set grapte dat Michael Bay mijn voeten had verminkt. Maar ik had wel heel veel plezier in het doen van al mijn stunts."

Het model heeft dan ook absoluut zin in een vierde Transformers-film. "Zeker, kom maar op. Hoewel ik niet weet wat ik moet verwachten. Ik hoop meer explosies."

Transformers: Dark of the Moon draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.


Model verrast door hoofdrol in Transformers 3 (Foto: Novum)