Pirates 4 brengt meer dan miljard dollar op

dekatophetspek

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides staat op het punt de miljard dollar-grens te doorbreken. Het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter verwacht dat de vierde Pirates-film na dit weekend wereldwijd meer dan een miljard dollar in het laatje heeft gebracht.

De wereldwijde opbrengst van de film stond afgelopen woensdag op 992,9 miljoen dollar. Als Pirates 4 de financiële grens doorbreekt, wordt het de achtste film die dat is gelukt. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest staat ook in dat rijtje. Avatar voert de lijst aan. De 3D-hit bracht wereldwijd tot nu toe ruim tweeënhalf miljard dollar op.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides met Johnny Depp en Penélope Cruz heeft vooral buiten de Verenigde Staten veel geld opgeleverd. In de VS bleef de opbrengst hangen op een teleurstellende 231 miljoen dollar, daarbuiten bracht de film bijna 762 miljoen dollar op.

Producent Jerry Bruckheimer liet in maart al weten dat er een vijfde Pirates-film komt. Nummer vier ging medio mei in première. Depp liet daarop in een interview met The Hollywood Reporter weten best voor een vijfde keer in de huid van Kapitein Jack Sparrow te willen kruipen, maar niet zo snel na de vierde film. "De films moeten wel speciaal blijven." De vierde Pirates-film draait nog in de Nederlandse bioscopen.


Pirates 4 brengt meer dan miljard dollar op (Foto: Novum)