Tokyo Game Show dit jaar minder spectaculair

Redactie

Dit jaar hoeven bezoekers van de Tokyo Game Show minder visueel spektakel te verwachten op de beursvloer. De organisatie van de beurs, Cesa, streeft er naar 25 procent minder stroom te gebruiken als gevolg van een verwacht energietekort deze zomer. Dit heeft alles te maken met de natuurrampen die Japan hebben getroffen. Dat schrijft de gamewebsite Gamasutra.

Met de naderende zomer verwacht het energiebedrijf van Tokyo dat de toename in het gebruik van airconditioning flink wat stroom gaat kosten. Hierdoor kan een stroomtekort ontstaan. Cesa wil de stad tegemoet komen. De organisatie van de grootste gamebeurs van Japan vervangt normale lampen door LED-lampjes, de roltrap functioneert niet als je naar beneden moet en elke standhouder krijgt minder stroom toegewezen.

Normaal staat een gamebeurs garant voor ontzettend veel internetverbindingen, beeldschermen, spelcomputers en lichtshows. Door de beperkingen zal dat dit jaar ietwat minder zijn. De Tokyo Game Show wordt van 15 tot en met 18 september gehouden. Vorig jaar trok de beurs 146 bedrijven en 190 duizend bezoekers.


Tokyo Game Show dit jaar minder spectaculair (Foto: Novum)