[WBD] Sharapova beëindigt sprookje Lisicki

Peterselieman

Maria Sharapova is als tweede doorgedrongen tot de finale van Wimbledon. De als vijfde geplaatse Russin was in de halve eindstrijd in Londen met 6-4 en 6-3 te sterk voor de met een wildcard tot het toernooi toegelaten Sabine Lisicki. In de finale treft Sharapova Petra Kvitova die eerder vandaag Victoria Azarenka de baas was.

Lisicki begon sterk aan de partij en brak meteen door de service van Sharapova heen. De Russin schutterde met haar service en had moeite om haar eerste service in te krijgen. Lisicki liep uit naar een 3-0 voorsprong, maar nadat Sharapova daarna haar servicegame had behouden kwam ze op stoom. De Russin ging beter serveren, maar had ook nog regelmatig dubbele fouten. Verder ging de forehand lopen, waardoor Lisicki er weinig meer aan te pas kwam in het eerste bedrijf. De Duitse probeerde van alles, maar kreeg in het vervolg van de eerste set niet de tijd om terug in haar spel te komen.

Het tweede bedrijf liet eenzelfde spelbeeld zien, waarbij Sharapova makkelijk door de service van Lisicki heen wist te komen. De Duitse liet bij vlagen wel zien goed te kunnen tennissen, maar ondanks dat ze nog twee games wist te pakken bleef duidelijk dat Sharapova de partij domineerde. De Russin pakte met 6-3 de tweede set en drong zo voor het eerst sinds haar winst in 2004 weer door tot de finale van Wimbledon. Hierin treft ze Kvitova die voor het eerst in de eindstrijd van een Grand Slam staat.