Van den Brom: "Dom en naïef geweest"

Peterselieman

John van den Brom tekende vandaag een contract als nieuwe trainer van Vitesse. De oefenmeester komt over van ADO Den Haag waarmee hij vorig jaar Europees voetbal heeft behaald. Toch is de overgang naar zijn oude liefde niet helemaal met een goed gevoel verlopen, zo laat hij weten.

"Ik ben dom en naïef geweest. Liefde maakt blind, zullen we maar zeggen. Maar ik heb ervan geleerd," zei Van den Brom die weet dat hij zich tegenover ADO niet helemaal goed gedragen heeft. De 44-jarige oefenmeester reisde vorige maand af naar Frankrijk om met Vitesse-eigenaar Merab Jordania te praten zonder zijn toenmalige werkgever hierover te informeren.

"Natuurlijk had ik ADO hierover moeten inlichten. Dat was even simpel als logisch geweest. Maar ik heb het niet gedaan. Van egoïsme was geen sprake. Ik ben juist een heel open persoon, die van duidelijkheid houdt. Die heb ik nu zelf in deze situatie niet gegeven. Dat spijt me oprecht," zei Van den Brom die voor zijn overgang naar Arnhem zelf ook een deel van de transfersom betaalde.