'Nieuwe Blizzard-game gericht op groot publiek'

Redactie

De geheime online-game waar Blizzard aan werkt, is op een breed publiek gericht. Volgens een analist van een groot investeringsbedrijf wil de gamestudio een groter publiek bereiken dan de huidige World of Warcraft-spelersgroep. Dat schrijft de website VG247.

Om een game interessant te maken voor een groter publiek kan Blizzard een zogeheten free-to-playverdienmodel hanteren. Zo'n model krijgt steeds vaker de voorkeur boven de verkoop van abonnementen of winkelverkoop. Online rollenspellen als Champions Online, The Lord of the Rings Online en het schietspel Team Fortress 2 zijn gratis te spelen. Spelers kunnen tegen betaling virtuele kledingstukken, extra gebieden of virtuele valuta kopen en op die manier meer uit een spel halen.

De bedenkers van World of Warcraft vormen het team dat werkt aan Titan, zoals het spel op dit moment wordt genoemd. In maart gaf een woordvoerder van Blizzard aan dat de nieuwe game het grootste project is waar de gamestudio ooit aan heeft gewerkt. De gamestudio heeft meer dan 4600 mensen in dienst. Verder is er nog weinig bekend over de game die volgend jaar wordt onthuld.

Momenteel spelen meer dan twaalf miljoen gamers World of Warcraft. Eind vorig jaar kwam de derde uitbreiding voor de online-game op de markt. Blizzard hoopt dat Titan en World of Warcraft in de toekomst naast elkaar kunnen bestaan.


'Nieuwe Blizzard-game gericht op groot publiek'