Stationsmanager Kink FM: ''Dit doet zo veel pijn''

Jordy Kruse

Woensdag werd bekend dat Kink FM vanaf 1 oktober aanstaande ophoudt te bestaan. Het bedrijf achter Kink, V-Ventures, zag niet genoeg mogelijkheden om het station winstgevend te maken. V-Ventures valt onder Veronica. Gisteren spraken Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra in 3VOOR12 radio op 3FM met stationsmanager Jantien van Tol.

“Het gaat echt heel slecht. Dit doet zo veel pijn. Ik heb geleefd voor dit station. En niet alleen ik, maar ook alle ex-medewerkers en huidige medewerkers. We kunnen het nu hebben over de economische realiteit, maar dat staat zo ver af van de emotie. De realiteit nu is tranen, een huilend hart,” aldus de niet al te vrolijke Jantien van Tol.

Volgens van Tol is Veronica niet meer wat het geweest is. “Je kunt het op twee manieren uitleggen: Kink is altijd in stand gehouden door Veronica om een etherfrequentie te bemachtigen. Dat is niet gelukt. Veronica zegt nu: wij zien geen kans meer om Kink break-even te laten draaien, daarom moet het stoppen. Je zou het ook anders kunnen uitleggen: Veronica is Veronica niet meer. Je hebt de vereniging Veronica, die zich bezig houdt met Storycatcher. En je hebt investeringstak V-Ventures, waar wij onder vallen. Die heeft wel ambities, maar daar valt Kink nu even niet meer onder. Het zijn mensen die naar centen kijken, die niet luisteren naar mooie plaatjes en mooie programma’s.”

Sp!ts kopte gisteren keihard 'Veronica pist over graf Arjen Grolleman' op haar site. Van Tol neemt de woorden maar niet letterlijk over. “Laat ik het zo zeggen: niemand heeft bij mij zijn excuses aangeboden. Ik ben trots op wat we hebben neergezet. Door de opkomst van mobiele telefoons zijn de mogelijkheden om mensen te bereiken steeds beter geworden, ook zonder etherfrequentie. Ondanks de moeilijke distributie hebben we laten zien dat het mogelijk is te groeien. We hebben vijf keer op rij een marktaandeel van 0,5 gehaald. Normaal krijgen mensen daarvoor een schouderklop, maar Kink FM wordt opgeheven.”