Algemeen directeur RKC Waalwijk vertrekt

Sjors (Sj0rSz)

De wegen van RKC Waalwijk en algemeen directeur Justin Goetzee scheiden zich per 12 augustus. Dit heeft de Brabantse club vandaag via een persbericht naar buiten gebracht. In de komende periode zal Goetzee zich nog volledig focussen op het completeren van de selectie en commercie van de club.

"Na een tumultueuze periode, met ups en downs, heb ik besloten om mijn functie als directeur algemene zaken van RKC Waalwijk neer te leggen. Dit is een erg moeilijke beslissing geweest," aldus Goetzee. "We zijn van ver gekomen en zijn met succes een aantal uitdagingen aangegaan. Vanuit een nagenoeg failliete positie zijn we opgeklommen naar een club met een conservatieve maar sluitende begroting van 4,6 miljoen euro, waarbij we waarschijnlijk een kleine winst draaien. We hebben het negatieve eigen vermogen teruggebracht naar drie miljoen euro, dankzij een consistent financieel beleid zijn we naar categorie twee van de financiële rating van de KNVB gestegen, wat wil zeggen dat wij niet meer onder curatele staan van de KNVB, en we hebben de banden met Gemeente Waalwijk, de media en de KNVB aangehaald."

"Daarnaast heeft het imago van de club in positieve zin een vlucht genomen en spelen we, na het kampioenschap in de Jupiler League, komend seizoen in de Eredivisie. Een groot aantal zaken waarop ik samen met Mohammed Allach, Erik Berkhof en Ben Mandemakers mijn stempel kon drukken."

De Raad van Commissarissen van RKC Waalwijk betreurt het vertrek van Goetzee, maar toonde daarnaast ook begrip en dankbaarheid. "Justin heeft de club, samen met Mohammed Allach en de heren Mandemakers en Berkhof, door moeilijke tijden heengeleid. We wisten dat we met Mohammed en Justin twee zeer talentvolle en ambitieuze jongens in huis hadden. Dat blijkt ook uit de aanstelling van Mohammed bij de KNVB eerder deze week. Kwaliteit waar altijd al veel belangstelling voor was en die we nooit héél lang hadden kunnen houden. Al is dit wel heel erg snel en qua timing niet ideaal. Maar, ook hier hebben we weer aan onze kernwaarde 'talentontwikkeling' invulling gegeven."

Goetzee besloot met de woorden: "Ik wil alle supporters, sponsors, vrijwilligers en medewerkers van RKC WAALWIJK ontzettend danken voor acht mooie jaren bij de club. In deze periode heb ik mij altijd met veel plezier en energie ingezet voor RKC WAALWIJK. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan wat in mijn vermogen ligt om de club er bovenop te helpen. Ik zal RKC WAALWIJK altijd met bijzondere interesse blijven volgen."

RKC Waalwijk hoopt op korte termijn de vervanger van Goetzee te presteren. Deze persoon zal dan de volgende stap moeten gaan zetten.