[Tour] Posthuma definitief in Leopard-ploeg

Redactie

Joost Posthuma start zaterdag in zijn vijfde Tour de France. De 30-jarige renner uit Hengelo werd door zijn ploeg Leopard-Trek geselecteerd voor La Grande Boucle. Tom Stamsnijder reed de Giro voor Leopard en is niet geselecteerd voor de Tour. De Luxemburgse formatie heeft met Andy Schleck een van de favorieten voor de eindzege in huis.

De Luxemburger wordt verder bijgestaan door broer Fränk, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Maxime Monfort, Stuart O'Grady, Jens Voigt en Linus Gerdemann. Vorig jaar strandde Andy op 39 seconden van Alberto Contador op de tweede plaats.

In totaal doen er twaalf Nederlanders mee aan de Tour. Behalve Posthuma zijn dat Raborenners Robert Gesink, Lars Boom, Laurens ten Dam, Bauke Mollema en Maarten Tjallingii, de voor Quick-Step rijdende Addy Engels en Niki Terpstra, en vier man van Vacansoleil. Die andere Nederlandse formatie stuurt Wout Poels, Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra en Rob Ruijgh naar de start in de Vendée.

De Tour de France begint zaterdag met een rit in lijn die begint op de beruchte Passage du Gois. Een dag later staat de ploegentijdrit op het programma. Drie weken later finisht de Tour traditiegetrouw op de Champs Élysées in Parijs.