[WBD] Lisicki klopt Bartoli in fraaie wedstrijd

Peterselieman

Sabine Lisicki is de eerste halve finaliste van Wimbledon dit jaar. De 21-jarige Duitse klopte in de kwartfinale de als negende geplaatste Française in een fraaie wedstrijd met 6-4, 6-7 (4) en 6-1. In de volgende ronde neemt Lisicki het op tegen de winnares van het duel tussen Dominika Chibulkova en Maria Sharapova.

Lisicki kwam tegen Bartoli goed uit de startblokken. Nadat de eerste drie games drie breaks hadden opgeleverd greep de Duitse, die een wildcard voor het toernooi kreeg, het initiatief en liet Bartoli veel lopen. Ook serveerde ze goed, waardoor ze in de rally's dominant was en de eerste set gemakkelijk pakte.

In het tweede bedrijf tapte Bartoli uit een ander vaatje en kon ze beter de rally aangaan met Lisicki. De Duitse ging meer fouten maken, maar brak toch door de service van de Française heen en kwam bij de stand van 5-4 tot drie keer toe op matchpoint. Bartoli vocht voor wat ze waard was, terwijl Lisicki mogelijk door de zenuwen overmand enkele makkelijke punten weggaf. Bartoli brak na een aantal fraaie rally's terug en pakte de set uiteindelijk via de tiebreak.

De Française leek Lisicki op de pijnbank te hebben, maar bij haar kwamen de vermoeiende partijen tegen onder meer Serena Williams bovendrijven, waardoor Lisicki het momentum weer naar zich toe kon trekken. Ditmaal brak de Duitse met bij vlagen goed spel tot tweemaal toe door de service van Bartoli heen en sloeg ze toe op het vierde matchpoint dat ze in de wedstrijd kreeg om door te dringen tot de halve finale. Na afloop kon ze dit nog niet bevatten, omdat de carrière vorig jaar door een zware blessure nog aan een zijden draadje hing.