Politie zoekt vandalen met foto's op Hyves

Redactie

De Gelderse politie plaatst beelden van vier vandalen op Hyves. De jongens worden ervan verdacht op vrijdag 3 juni bij de Zandenplas in het Gelderse Nunspeet prullenbakken in brand te hebben gestoken en bierflessen kapot te hebben gegooid. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Justitie zet het middel in omdat andere middelen, zoals het ondervragen van aanwezige recreanten, niets opleverde. De jongens zijn tussen de 15 en 19 jaar oud.

Een foto van een getuige met daarop vier jongeren is op de site geplaatst na overleg met een officier van justitie. De politie vond plaatsing van de foto nodig mede omdat een recreant aan zijn voet gewond raakte door gebroken glas. "Het is een plek waar vaker vandalisme wordt gepleegd", aldus een woordvoerder. "Het zou sportief zijn als de jongens die zichzelf op de foto herkennen, zich melden op het bureau."

Het is niet voor het eerst dat de politie Hyves inzet bij opsporing. De politie in Zwolle zette in 2010 de netwerksite in om tips te krijgen rond een dubbele moord in Vollenhove.