Nog 40 gewonden in ziekenhuis na brand zorgcentrum

Redactie

Na de brand in zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein liggen dinsdag nog veertig mensen in een ziekenhuis. Er zijn nog geen bewoners bezweken aan hun verwondingen, zegt een woordvoerder van het zorgcentrum.

Vijf bewoners liggen met verbrande luchtwegen in een brandwondencentrum. Vier anderen zijn ook zwaargewond, maar hun toestand wordt als minder ernstig gezien. De gemeente en het zorgcentrum verwachten dinsdagmiddag met meer informatie te komen, maar willen daar alleen over loslaten dat sommige slachtoffers vooruit lijken te gaan. Maandag brak rond 08.00 uur brand uit op het dak van het zorgcentrum aan de Vuurscheschans door renovatiewerkzaamheden. De rook en het vuur bereikten drie afdelingen. In het zorgcentrum wonen mensen die lichamelijke zorg nodig hebben en ouderen met geestelijke beperkingen. De evacuatie was dan ook geen gemakkelijke klus voor de brandweer.

Door de brand werd het verpleeghuis onbewoonbaar. Ongeveer 150 bewoners werden maandag opgevangen in andere locaties in Nieuwegein.