BAFTA lanceert developmentwedstrijd voor jeugd

Roy

Vanmorgen heeft de stichting BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) de tweede jaarlijkse gamedevelopement-wedstrijd gestart. Deze wedstrijd wordt gehouden om kinderen enthousiast te maken voor een beroep als developer in de immer groeiende gamesindustrie.

Teams van drie 11 tot 16-jarigen worden uitgenodigd om hun ideeën voor een game voor te leggen aan het Young Game Designers judging panel. Van de winnaar wordt het idee uitgewerkt tot een werkend prototype. Dit gebeurt door een team aan Dundee's Abertay university.

Op dit moment loopt er een launchevent in het Westfield shopping centre in Londen met jonge celebs als Tyger Drew-Honey en Katana. Ook Jack Wilshire en Anjil Mohindra doen een goed woordje voor het initiatief.

Vanuit de overheid is er ook steun in de persoon van de minister van cultuur Ed Vaizey: "I am delighted BAFTA is running the competition again. Initiatives like this one help encourage and nurture emerging talent while also inspiring others to be more creative."

Meedoen kan op de officiële Young Game Designers website.