Actrice Elaine Stewart overleden

dekatophetspek

Elaine Stewart, de ster uit Brigadoon, is op 81-jarige leeftijd overleden. Het voormalig fotomodel werkte gedurende haar carriere met Kirk Douglas, Richard Widmark, James Stewart en Alex Trebek. Elaine Stewart was een dame met de allure van de jaren vijftig. 

Elaine Stewart wordt op 31 mei 1930 geboren als Elsy Steinberg. In 1952 wint het fotomodel een wedstrijd in het See Magazine wat haar de titel Miss See oplevert. Dit leidt tot een contract bij MGM. Het jaar daarop speelt ze in de Dean Martin-Jerry Lewis komedie Sailor Beware. Andere films waarin ze meespeelt zijn onder andere Young Bess (1953) en Night Passage (1957). In laatsgenoemde film speelt ze samen met James Stewart, haar toekomstige buurman in Beverly Hills met wie ze nog vaak de hond ging uitlaten.

Vanaf de vroege jaren zestig speelt Stewart in diverse tv-series mee zoals Bat Masterson, The Third Man, Burke’s Law en Perry Mason. Halverwege de jares zestig verlaat ze echter het filmvak om zich op haar gezin te richten. Vanaf 1972 wordt Elaine Stewart gastvrouw in een tweetal zeer succesvolle spelshows op televisie. Stewart overleed in haar huis in Beverly Hills na een lang ziekbed.

Elaine Stewart
Elaine Stewart in The Bad and the Beautiful (1952)