[WBD] Nadal in vier sets langs Del Potro

donroyco

Rafael Nadal heeft op de route naar zijn derde Wimbledontitel een lastige horde genomen. De titelverdediger en nummer één van de wereld was in een bijna vier durende slijtageslag met 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4) en 6-4 te sterk voor de Argentijn Juan Martin del Potro (24). Nadal plaatst zich daarmee voor de kwartfinale, waarin de Amerikaan Mardy Fish zijn tegenstander is.

Het publiek op het Centre Court van Wimbledon hield net voor de tiebreak van de eerste set even de adem in. De Spanjaard liet zich behandelen aan een voetblessure en klaagde over een stekende pijn. Het intapen van de voet bleek echter wonderen te doen en Nadal trok, dankzij wat foutjes van Del Potro, de tiebreak naar zich toe.

Na een ongelukkige uitglijder moest wat later ook Del Potro zich laten behandelen, maar ook bij hem bleek de schade mee te vallen. De Argentijn plaatste op 4-3 zelfs de eerste break van de wedstrijd, won de set, en hield in het derde bedrijf stand tot aan de tiebreak. Daarin trok Nadal echter weer aan het langste eind.

In de vierde set ging het tot 2-2 gelijk op, waarna Del Potro voor het eerst in de partij zijn service inleverde. De voormalig winnaar van de US Open bleef daarna stevig van zich afbijten, maar kon het tij niet meer keren. Nadal sloeg na drie uur en vijftig minuten spelen op zijn eerste matchpoint toe.

Fish voorkwam dat er in de volgende ronde een herhaling komt van de finale van vorig jaar. De Amerikaan (10) zette na Robin Haase ook Tomas Berdych de voet dwars. De als zesde geplaatste Tsjech, die vorig jaar in de finale in drie sets verloor van Nadal, ging tegen Fish met 6-7 (5), 4-6 en 4-6 onderuit.

Feliciano Lopez wordt de volgende tegenstander van Andy Murray. De Spanjaard, die eerder Andy Roddick uitschakelde, overleefde tegen de Pool Lukasz Kubot meerdere matchpoints: 3-6, 6-7 (5), 7-6 (7), 7-5 en 7-5.


Nadal in vier sets langs Del Potro (Foto: Novum)