'Renault ziet Webber wel zitten'

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus Renault GP heeft laten weten dat het Mark Webber wel ziet zitten als toekomstig rijder mocht de Australiër het niet eens worden met zijn huidige team Red Bull Racing. De coureur heeft bij de Oostenrijkse renstal een aflopend contract en is nog met het team in onderhandeling over een verlenging.

Zolang Webber niet getekend heeft zijn er in de Formule 1 altijd geruchten. Zo werd de Australiër in verband gebracht met Ferrari en gaf Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier zelf ook voeding aan de geruchtenstroom. "Ik mag Mark graag en ken hem al lang. We hebben het er van tijd tot tijd wel eens over gehad, maar we hebben hem nooit onder druk gezet en gevraagd wat hij wil doen, want de keuze is aan Mark zelf."

Lotus Renault is op zoek naar een goede eerste rijder mocht Robert Kubica niet in staat zijn om terug te keren op het hoogste niveau. De Pool raakte bij een rally-ongeval zwaargewond en revalideert momenteel. Hij wordt momenteel vervangen door Nick Heidfeld over wie het team niet altijd even tevreden is. Tweede rijder Vitaly Petrov heeft nog een contract tot eind 2012.

Mocht Webber naar Lotus Renault gaan dan komt hij terug op het oude nest, want in 2001 en 2002 was de Australiër al testrijder van het team. Daarna verkaste hij naar Minardi waar hij zijn racedebuut maakte. Met de Renault-motoren is Webber bekend, omdat Red Bull al sinds 2007 met deze krachtbronnen rijdt. Daarnaast was Flavio Briatore zijn manager, de geschorste voormalige teambaas van Benetton en Renault F1.