[Upd] 'Transfer Strootman/Mertens kwestie van tijd'

Sjors (Sj0rSz)

PSV en FC Utrecht zitten nog altijd rond de tafel inzake een mogelijke transfer van Dries Mertens en Kevin Strootman. Beide spelers staan nog bij de Domstedelingen onder contract, maar staan in de nadrukkelijke belangstelling van de Eindhovense club.

PSV verhoogde het bod van tien miljoen euro vóór het afgelopen weekend nog eens met twee miljoen. FC Utrecht ging hier echter niet mee akkoord en wees het bod resoluut af. Toch is de mogelijke komst van Mertens en Strootman naar Eindhoven nog niet van de baan.

Beide partijen hebben de gesprekken vandaag hervat. De Eindhovenaren gaan nu proberen een percentage bij doorverkoop van beide spelers bespreekbaar te maken. De Brabantse club wil dat graag in de koopovereenkomst vastleggen om op die manier de prijs te drukken.

FC Utrecht leek daar vooralsnog geen trek in te hebben, maar volgens Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, lijken beide partijen elkaar enigszins genaderd te zijn.

Update:

PSV en FC Utrecht zijn dichtbij een akkoord over de duo-transfer van Kevin Strootman en Dries Mertens. Dit heeft Voetbal International zojuist gemeld. De verwachting is dat beide clubs woensdag a.s. meer duidelijkheid zullen geven.

Dit bericht volgt op de verhoging, die PSV voor het duo op tafel wil leggen. De Eindhovenaren zijn namelijk bereid om dertien miljoen euro te betalen; een bedrag waar beide formaties mee kunnen leven. Bovendien willen zowel Strootman als Mertens dolgraag naar de Brabantse club.

Afgelopen weekend bereikte Mertens al een akkoord met PSV. Strootman is nog niet zover, aangezien hij op Ibiza van zijn vakantie geniet. De verwachting is echter dat ook deze speler op korte termijn overeenstemming met de Eindhovenaren zal bereiken.