Breukink: "Gesink laat niets aan toeval over"

Peterselieman

Erik Breukink denkt dat Robert Gesink wel eens het podium van de Tour de France kan gaan halen. De ploegleider van het Rabobank-team weet dat zijn kopman in goede vorm steekt en stappen ten opzichte van vorig jaar heeft gemaakt.

"Gesink is nog gedrevener, nog fanatieker," zei Breukink als hij zijn kopman met zichzelf vergelijkt. "Robert is iemand die niets aan het toeval overlaat. Ik moest het hebben van mijn tijdritten en dan overleven in de bergen. Robert is duidelijk een betere klimmer dan ik ooit ben geweest. Ik was rustiger en misschien wat makkelijker. Bij hem zie je meer emotie. En hij heeft veel aan zijn tijdrit gewerkt. Dat zie je dit seizoen terug in zijn resultaten."

Gesink lijkt de belangrijkste kandidaat voor de witte trui te zijn. "En als hij in de buurt van de witte trui komt, dan speelt hij ook hoog mee in het algemeen klassement. Als Robert zijn ding maar kan doen in het hooggebergte, gaan we een mooie Tour tegemoet. Maar je weet het nooit, je bent ook afhankelijk van je tegenstanders."