Adriaanse blij met kans bij Twente

Olga Kroeders

Co Adriaanse werd vanmorgen gepresenteerd bij FC Twente. De nieuwe trainer kijkt uit naar het dienstverband bij de Enschedese club. "Ik ben heel blij dat Twente mij deze kans geeft", vertelde Adriaanse tijdens zijn presentatie.

De 63-jarige trainer kijkt uit naar zijn terugkeer in de Nederlandse competitie. "Ik ben zes jaar weggeweest, maar dan heb je het buitenland ook wel gezien. Als ik naar alle landen kijk, vind ik dat er in Nederland zeer aantrekkelijk wordt gevoetbald", zei Adriaanse. "Overal probeert men doelpunten te maken. Daarin onderscheidt Nederland zich van het buitenland."

De voormalig trainer van onder meer Ajax en AZ ziet veel mogelijkheden bij zijn nieuwe club. "Twente is een prachtige club die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. Er staat bovendien een goede organisatie", benadrukte Adriaanse. "Ik ken de mooie omgeving en alle spelers."

Voorzitter Joop Munsterman is zeer blij met de komst van Adriaanse. "Co was onze kandidaat nummer één. De onderhandelingen duurden ook heel kort", meldde de bestuurder.


Adriaanse blij met kans bij Twente (Foto: Novum)