Vettel houdt zich niet bezig met kampioenschap

Peterselieman

Sebastian Vettel lijkt hard op weg om zijn wereldtitel in de Formule 1 te prolongeren. De Red Bull-coureur heeft na acht races al een voorsprong van 77 punten op zijn naaste belagers Jenson Button en Mark Webber. Toch houdt hij zich niet bezig met het kampioenschap.

"Ik kijk eigenlijk niet vaak naar het scorebord," zei Vettel die naar vorig jaar wijst om te melden dat hij niet gaat juichen totdat hij daadwerkelijk kampioen is geworden. "We hebben goede races meegemaakt in 2010, maar op andere momenten ging het ook wel eens mis en verloren we punten. Dat zal dit jaar niet anders zijn en we gaan het dus vast nog wel moeilijk krijgen."

"Het seizoen is namelijk nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Het is onwaarschijnlijk dat het hele jaar naar wens verloopt. Het kan altijd misgaan: bijvoorbeeld doordat wij fouten maken, de weersomstandigheden tegen zitten zoals in Canada, of doordat de safetycar op een naar moment de baan op komt. Dat soort dingen kunnen ons absoluut punten gaan kosten."

De Duitser weigert dan ook naar het kampioenschap te kijken en te beredeneren wanneer hij de titel zal gaan grijpen. "Rekenen is best leuk, maar ik ben er niet zo goed in. Ik ben er dan ook niet mee bezig dit allemaal uit te rekenen. We zien vanzelf wel wanneer het zover is." Hij weet dan ook uit ervaring dat maar één moment belangrijk is om het kampioenschap aan te voeren. "En dat is na afloop van de laatste race."