Senegalese jongeren steken tempel en bar in brand

Redactie

Honderden moslims hebben zondag in de Senegalese hoofdstad Dakar een tempel van de Jehova's getuigen en een bar aangevallen. De beide gebouwen werden in brand gestoken. Het is een weinig voorkomende uitbraak van religieus geweld in het overwegend gematigd islamitisch land.

Volgens een woordvoerder van de lokale vereniging van imams had de belangrijkste imam van het conservatieve district Yoff de jongeren opgeroepen om te protesteren tegen 'de agressie tegen hun geloof'. De jongeren richtten zich tegen de tempel, omdat de Jehova's getuigen andere zouden hebben willen bekeren. De bar werd als doelwit gekozen omdat er alcoholische dranken werden geschonken.

De imams staan niet achter het geweld, maar zijn van mening dat de jongeren toch het juiste hebben gedaan door de bar en de tempel te vernietigen.

Volgens ooggetuigen bestormden honderden jongeren de bar. Ze dronken het bier in de bar op, waarna ze het gebouw stripten en in brand staken. De jongeren gingen ervandoor met een koelkast en het interieur. De politie greep in en gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven. Er vielen 37 gewonden.