Feyenoord wordt gezonder en hoopt op clementie

Olga Kroeders

Feyenoord schrijft zwarte cijfers over het komende seizoen indien de licentiecommissie van de KNVB akkoord gaat met de door Feyenoord ingediende begroting.

Dit zou inhouden dat het 'Plan van Aanpak' om Feyenoord weer gezond te maken zijn vruchten heeft afgeworpen. De club zou categorie 1 verlaten en kan zich in dat geval weer vrij op de transfermarkt begeven. Niet elke uitgave hoeft dan verantwoord te worden bij de KNVB, meldt De Telegraaf.

'De Vrienden van Feyenoord' hebben inmiddels dertig miljoen euro opgehaald. Daarmee is de schuld van 42 miljoen euro grotendeels weggewerkt. Feyenoord hoopt dat de KNVB clementie toont als Leroy Fer en Georginio Wijnaldum vertrekken. De club wil dan waardige vervangers halen, maar mag zich nog niet op de transfermarkt begeven.

"Als het risico van een aankoop nul is, zullen we dit zeker voorleggen aan de KNVB", zegt commissaris Pim Blokland. Feyenoord krijgt vaak complimenten over de wijze waarop het zich herstelt van de miljoenenschuld. "We dienen als voorbeeld voor andere clubs."