Schumacher erkent fout in Valencia

Peterselieman

Michael Schumacher kende in Valencia een hoogstongelukkige race. De Duitser kon in de beginfase makkelijk meerijden in de top tien, maar na zijn eerste stop verloor hij door een fout zijn voorvleugel, waardoor een zeventiende plaats uiteindelijk het hoogst haalbare bleek.

"Ik wilde mijn positie verdedigen. Ik kwam net de pits uit en hij reed op oudere banden, dus er was mij veel aan gelegen om voor hem te blijven. Ik kon de auto echter niet voldoende afremmen en schoof rechtdoor tegen hem aan," zei Schumacher tegen de BBC. De Duitser raakte de Renault van Vitaly Petrov die wel zonder schade verder kon rijden.

"Mijn race zat er toen zo goed als op. Ik bleef wel voluit rijden en zo veel mogelijk terrein goed te maken, want je weet maar nooit wat er gebeurt. Ons tempo was niet slecht, dus ik had nog wel wat posities kunnen winnen," zei de Duitser die de banden de schuld gaf van het feit dat hij niet verder naar voren kon komen. "Veel jongens waren op de hardere banden gestart en reden dus op de snellere, zachte banden op het moment dat ik ze bijhaalde. Daardoor was het onmogelijk er voorbij te komen."