Webber: "Verlies tweede plaats eigen fout"

Peterselieman

Red Bull-coureur Mark Webber werd vandaag derde in de Grand Prix van Europa. De Australiër reed een groot deel van de race in Valencia op de tweede plaats, maar zag deze na zijn laatste stop uiteindelijk naar Fernando Alonso gaan. Voorzichtigheid over de banden brak hem uiteindelijk op.

"Het was een goede race met Fernando en waarschijnlijk mijn beste van het jaar als ik eerlijk ben. We probeerden zo snel mogelijk te gaan, terwijl we de banden ook in de gaten moesten houden. Ik maakte me iets te veel zorgen over Fernando en had geen idee hoe de medium-banden het gingen doen. Dankzij mij liepen we de tweede plaats mis, omdat Fernando langer buiten bleef," zei Webber.

De kans is overigens klein dat de Australiër ook echt tweede had kunnen worden, want de Red Bull had in de slotronden te kampen met technische mankementen, waardoor Webber langzamer moest gaan rijden. "Tegen het einde speelde de versnellingsbak op, maar het gat naar de McLarens was enorm, dus we konden rustig naar de finish rijden."