Schumacher acht podium onhaalbaar

Peterselieman

Michael Schumacher denkt niet dat Mercedes Grand Prix in staat zal zijn om dit weekend bij de Grand Prix van Europa in Valencia voor een podiumplaats te kunnen gaan. De Duitser zette in de tweede vrije training de vierde tijd neer, maar de langere runs gaven hem niet genoeg zelfvertrouwen voor een goed resultaat.

"Vergeet het podium: daar zijn we niet snel genoeg voor. Ferrari is sterk en we staan achter McLaren en Red Bull Racing. Met geluk halen we een van die teams wellicht in. Met geluk. We zijn te langzaam voor een podiumfinish," zei Schumacher. "Ik denk niet dat we snel genoeg zijn. Mijn rondje zag er goed uit, maar dat hangt ook af van hoe de rondes van de concurrentie zijn. Ook zet ik mijn vraagtekens bij onze lange runs: meestal haken we dan een beetje af."

Teamgenoot Nico Rosberg was ook niet tevreden over de dag van vandaag. "Het begon vanochtend moeizaam. We verloren wat tijd vanwege wat mankementen aan de auto. Ik ben nog niet helemaal blij met de balans. Er zijn wat problemen met KERS. Ook zal het nieuwe engine mapping-reglement alles wat uitdagender gaan maken."