Van Dop interim-directeur Sport-Promotion

Olga Kroeders

Jan Willem van Dop gaat aan de slag bij Sport-Promotion. De preses van FC Utrecht wordt per 1 september interim-directeur van het sportmanagementbureau van spelersmakelaars Rob en Karel Jansen. Dat meldt het bedrijf vandaag. Het was al langer bekend dat de wegen van FC Utrecht en Van Dop zouden scheiden.

Van Dop gaat zich bij Sport-Promotion richten op de commerciële activiteiten en de uitbreiding van het werkgebied. "De keybusiness blijft uiteraard het voetbal en de begeleiding van spelers, maar er zijn vele zijwegen te bedenken en te bewandelen", meldt Van Dop op de website. "Daar ga ik me op richten."

Het Nederlandse bedrijf begeleidt veel trainers en spelers in de voetbalwereld. Onder meer Dirk Kuijt, Ibrahim Afellay, Bert van Marwijk en Dennis Bergkamp worden door Sport Promotion vertegenwoordigd.

Oprichter Rob Jansen is in zijn nopjes met de intrede van Van Dop. "Hij is gepokt en gemazeld in de zakelijke en sportieve kant van het voetbal, kent de kant van de clubs en de spelers en heeft zich bewezen als een professioneel bestuurder."