Idris Elba in nieuwe film van Del Toro.

dekatophetspek

Guillermo del Toro heeft een tweede hoofdrolspeler gevonden voor zijn nieuwste film. Idris Elba (Stringer Bell in The Wire) zal samen met Charlie Hunman aliens gaan bevechten door middel van gigantische gevechtsrobots. In Pacific Rim, het nieuwste project van del Toro, die eerder successen scoorde met films als Hellboy en Pan's Labyrinth, vertolkt Elba de rol van Sensi. In de epische oorlogsfilm gaan mensen met behulp van robots het gevecht aan met aliens, die via de Grote oceaan de aarde proberen over te nemen. . De film zal in 2013 in de bioscopen te zien zijn.

Elba's rol was oorspronkellijk bedoelt voor Tom Cruise. Cruise werkte met del Toro aan de verfilming van In the Mountains of Madness, maar nadat dat project in de wacht werd gezet, besloot del Toro om verder te gaan met Pacific Rim. Cruise was inmiddels weggekaapt door Joseph Kosinski om mee te werken aan diens sci-fi spektakel getiteld Oblivion.

Sinds zijn rol in de tv-serie The Wire zijn de ogen van Hollywood gericht op Idris Elba. Zo was de acteur al te zien in de film Thor en werkt hij momenteel aan Prometheus van Ridley Scott.

Idris Elba
Idris Elba