[Upd] Groningen haalt ook Kwakman binnen

Olga Kroeders

FC Groningen heeft zich versterkt met Kees Kwakman. De 28-jarige Volendammer komt over van FC Augsburg en tekent een contract voor twee seizoenen, meldt VI. Kwakman, die waarschijnlijk vanmiddag wordt gepresenteerd, moet zich in Groningen op een positie centraal in de defensie richten.

Kwakman had bij Augsburg nog een doorlopende verbintenis, maar mocht transfervrij vertrekken. Voor de club van de Nederlandse trainer Jos Luhukay kwam hij tot twintig competitieduels. Kwakman speelde voordat hij vorig jaar naar Duitsland vertrok voor FC Volendam, RBC Roosendaal en NAC Breda.

Groningen wist gisteren al de 24-jarige Emil Johansson uit Zweden te strikken. De linksback volgt bij de ploeg van trainer Pieter Huistra zijn landgenoot Frederik Stenman op.

Update 15:21 uur

FC Groningen heeft zich versterkt met Kees Kwakman. De 28-jarige Volendammer komt over van FC Augsburg en tekent een contract voor twee seizoenen. Dat meldt de eredivisionist op zijn website. Kwakman, die vanmiddag werd gepresenteerd, moet zich in Groningen op een positie centraal in de defensie richten.