'Medium' vrijgesproken van verkrachting

Redactie

Een 43-jarige man is vrijgesproken van verkrachting van vier vrouwen. Het gerechtshof in Den Haag sprak hem vrijdag in navolging van de rechtbank vrij.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man uit Curaçao ervan zich te hebben voorgedaan als medium. Hij zou in visioenen hebben gezien dat de slachtoffers van de veronderstelde verkrachtingen vroegtijdig zouden overlijden. De vrouwen konden dit volgens hem voorkomen door hun negatieve 'chakra's' te openen en de 'blokkades' in hun lichaam op te heffen. Dit kon alleen door meerdere keren seks met de 'parnanormaal begaafde' man te hebben.

De vrouwen werden tussen 2005 en 2008 'behandeld' in Delft, Zoetermeer en Den Haag. De man heeft de vrouwen wellicht door misbruik van zijn overwicht of door misleiding bewogen seks met hem te hebben, maar het hof acht niet bewezen dat hij hen heeft gedwongen deze seksuele handelingen te ondergaan. Daarom is er geen sprake van verkrachting, aldus het hof.

Het OM had in hoger beroep een gevangenisstraf van dertig maanden en tbs met dwangverpleging geëist en laat weten zich te beraden op cassatie bij de Hoge Raad.