Wientjes boos op FNV Bondgenoten

Redactie

Voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes maakt zich kwaad over FNV Bondgenoten. De grootste vakbond van Nederland gedraagt zich volgens Wientjes 'totaal onverantwoord' in het pensioendossier, zegt hij vrijdag in het Financieele Dagblad.

De vakbond is fel gekant tegen het eerder deze maand gesloten pensioenakkoord van werkgevers, vakbeweging en kabinet. Volgens Wientjes is FNV Bondgenoten er op uit de pensioendeal hoe dan ook te torpederen. De werkgeversvoorman heeft daar geen goed woord voor over, omdat er volgens hem veel aan gedaan is om de vakbond tijdens de onderhandelingen binnenboord te houden.

Wientjes heeft wel begrip voor Abvakabo FNV, dat zich deze week ook distantieerde van het akkoord. De bond heeft volgens hem vooral nadere uitleg gevraagd over de interpretatie van het pensioenakkoord. "Dat snap ik. Het is ingewikkelde materie. Daar gaan we uitkomen."

Volgens de voorzitter is FNV Bondgenoten niet bezig met de inhoud van het pensioendossier, maar met een interne machtsstrijd met de vakcentrale FNV.